ARBOLÍ

Arbolí és un poble i municipi de la comarca del Baix Camp. Dintre del terme municipal es troba el puig de Gallicant i el seu poble (ara abandonat)

Es creu que el seu origen es troba en un antic assentament sarraí. No és fins el 1600 que apareix en documents la forma Arbolí. Va pertànyer a la Baronia d'Entença i més tard al comtat de Prades.

Després les terres van passar als ducs de Cardona i més endavant als deMedinaceli. El poble va participar de forma activa en la insurrecció carlista de1827.

Cultura

L'església parroquial està dedicada a Sant Andreu. Es tracta d'un edifici de tres naus amb cor, d'estil neoclàssic que té adossat el campanar. El temple va ser destruït el 1936 i va acabar fent les funcions de quadra.

A la zona del Colls es troba l'ermita de Sant Pau. Construïda en el segle XVII, té una capella d'una nau.

Los Castillejos va ser un campament militar destinat a allotjar els qui feien milícies universitàries. Aquest campament va estar actiu des de 1950 fins a l'any 2001.

Parc infantil

Festes

Arbolí celebra la seva festa major el primer cap de setmana del mes d'octubre.

El gener se celebra la festa major d'hivern, coincidint amb la festivitat de Sant Pau i es fa un esmorzar popular a la Ermita de Sant Pau.

 

 

Anar a la Viquipèdia